100 jaar Sebastianus

De website van de reünie is nog tot 15 september online

 

Bekijk de foto's

Nieuws

Een sportieve dag

Alle kinderen van de St . Sebastianus deden vandaag mee aan de Yu Man Race op ons schoolplein


#toppers

EEN JAAR MET EEN GOUDEN RANDJE💫

Vandaag was onze laatste schooldag van een wel heel bijzonder jaar! Een jaar waarin onze fijne school 100 jaar bestond! Een jaar met een GOUDEN randje!

Bedankt dat jij hier bij was!

En dan voor nu een hele fijne vakantie! Geniet ervan!

💯Jubileumlied 🤡 🐘

Het komt nu wel echt dichterbij en daarom mag u als ouders ook alvast gaan oefenen ;)

Zo kunt u tijdens de circusvoorstelling uit volle borst meezingen met ons JUBILEUMLIED! Ingezongen door enkele toppers van de bovenbouw!https://youtu.be/ODsz7LaPUuQ

Kleurwedstrijd

Vanaf vandaag worden op school, kinderopvang en op de peuterspeelzaal de kleurplaten uitgedeeld om mee te kunnen doen met de kleurwedstrijd voor ons jubileum.


Wat moet je doen?

* kleur de kleurplaat op jouw allermooist/creatiefst in

* lever hem vóór 8 juni in, in de speciale brievenbus onder de trap.

* afwachten maar! Op maandag 12 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn meerdere leeftijdscategorieën, dus meerdere prijswinnaars!


Mocht je eind van deze week nog geen kleurplaat hebben ontvangen en wil je toch graag mee doen, dan kan je een kleurplaat op school ophalen.

Vrolijk Pasen

Wat was het een gezellige ochtend! We begonnen met eieren zoeken met een heerlijk zonnetje erbij en daarna hebben we met de hele school genoten van een gezellige paaslunch. Dank aan de oudervereniging en heel veel hulpouders voor de organisatie.

Het team van de St. Sebastianus wenst u allemaal een heel vrolijk Pasen

Koningsspelen 2023 (ouderhulp gevraagd)

Voor de groepen 1 t/m 4 zullen de koningsspelen op vrijdag 21 april ook dit jaar de gehele ochtend op school zijn.

Het programma ziet er voor de onderbouw als volgt uit:

08.30 uur Koningsontbijt voor alle leerlingen en leerkrachten

09.20 uur gezamenlijke opening met de dans (gr 1 t/m 8)

09.45u uitleg aan ouders

10.00 – 11.45 uur Koningsspelletjes op het schoolplein

11.45 uur naar de klas voor afsluiting voor de meivakantie (ouders kunnen even helpen met opruimen)

12.15 uur naar huis

Voor de koningsspelletjes op het schoolplein hebben we hulp nodig van ouders die met een groepje kinderen langs de spelletjes gaan.

Dit is altijd een hele gezellige en feestelijke ochtend! Dus wilt u graag helpen? Geef je dan snel hier op!

(ook graag wanneer u zich al heeft opgegeven aan het begin van het schooljaar, dan weten wij zeker dat u kunt komen helpen) Opgeven kan t/m dinsdag 11 april.

Ouders worden om 9.50 uur op school verwacht voor een korte uitleg. De spelletjes duren zoals gezegd tot 11.45 uur en dan kunt u wellicht even helpen met opruimen en dan samen met uw zoon/dochter om 12.15 uur naar huis. Uiteraard mogen de kinderen en ouders! allemaal in feestelijke (oranje) kleding naar school. en kinderen hoeven deze ochtend geen fruit en drinken mee te nemen.

Graag tot dan!

Vastenactie 2023

Deze week krijgen alle kinderen een vastendoosje mee naar huis. Deze doosjes kunnen zij vullen met bijvoorbeeld iets van hun eigen zakgeld. De doosjes mogen op school weer worden ingeleverd of in de kerk tijdens de gezinsviering Palmpasen op zondag 2 april.

De Vastenactie van 2023 staat in het teken van mensen die hun huis moesten verlaten. Zij ontvluchtten bijvoorbeeld geweld of grote natuurrampen. Anderen zijn van hun land gezet. Allemaal proberen ze elders een nieuw bestaan op te bouwen. Wereldwijd waren eind 2021 meer dan 89 miljoen mensen op de vlucht. In 2022 raakten door de oorlog in Oekraïne nog eens miljoenen mensen op drift. In mei 2022 hadden wereldwijd 100 miljoen mensen hun huis verlaten op zoek naar een veilig heenkomen elders. Verreweg de meeste vluchtelingen worden opgevangen in de regio.

De Vastenactie steunt kleinschalige projecten die (in)direct te maken hebben met mensen die moeten vluchten voor bijvoorbeeld geweld of extreme droogte. Dit jaar ondersteunt Vastenactie in Zuid-Soedan een project voor ontheemde mensen, vaak moeders met kinderen, die proberen elders in hun land een nieuw bestaan op te bouwen.

Actie Turkije en Syrië

Wat hadden we gisteren een mooie actie op school voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië!

Het was enorm druk, al het lekkers was uitverkocht en er was een prachtige opbrengst. Alle belangstellenden hartelijk bedankt voor uw komst!

Schaakhelden van de Sint Sebastianusschool♟

Maanden kon je ze hier maandagmiddag na schooltijd vinden; onze 9 schaaktoppers en Bob Faber. Keihard werken om beter te worden in schaken. Het waren leerzame, maar ook zeker erg gezellige middagen samen. Stan Claassen, Teun Heuver, Thomas Zandvoort, Bas Boerkamp, Hidde Dijkstra, Bram Kinds, Eva Alberts, Stijn van der Linde en Collin Bosboom hebben meesterlijke zetten...uhm... enorme stappen gemaakt. Gisteren mochten ze hun kunde gaan laten zien tijdens het Hellendoorns Schaaktoernooi. Ze wisten beslag te leggen op de eerste en derde prijs. Gefeliciteerd, kanjers!


Nagenieten 🎄💫

Nog aan het nagenieten van een hele sfeervolle kerstwandeling en kerstmarkt van gisteravond! Bedankt voor de gezelligheid!


Mocht het geluid het bij u ook niet doen kijk dan vooral even hier: https://youtube.com/shorts/krT_Q4A8ywE?feature=share